Nintendo’nun ikiye bölünerek iki ayrı el cihazı haline gelebilen çift ekranlı bir konsol için patent başvurusu yapılmış durumda.
- Nintendo’nun çift ekranlı, çıkarılabilir bir cihaz için yakın zamanda aldığı patent, şirketin özellikle gelecek Switch 2 ile ilgili gelecek planları hakkında spekülasyonları artırdı.
- Patent, 3DS’ye benzeyen ancak iki oyuncu arasında kablosuz oyun için ikiye bölünebilen bir cihazı gösteriyor. Ayrıca kapalıyken bile etkileşim için dış kısmında bir dokunmatik ekran bulunur.
- Patent bir tüketici ürününü garanti etmese de, meyve vermesi halinde potansiyel olarak DS oyunlarını Nintendo Switch Online kütüphanesine getirebilir ve Switch’in hibrit doğasını koruyabilir.
Nintendo yakın zamanda çift ekranlı, çıkarılabilir bir cihaz için patent başvurusunda bulundu. Switch 2, Nintendo’nun en kötü saklanan sırrı olduğundan , ortaya çıkan her patent ve sızıntı, yeni nesle ilk kez göz atmaya hevesli hayranların kaşlarını kaldırıyor.
Switch’in halefinin Gamescom’da kapalı kapılar ardında göründüğüne dair haberler, bir sonraki Nintendo konsolunun ne olabileceği ve ne zaman piyasaya sürülebileceği konusunda internette tartışma ve spekülasyonları alevlendirdi. Switch, altı yılı aşkın süredir Nintendo’nun şimdiye kadar yarattığı en başarılı donanımlardan biri olmanın keyfini çıkarıyor. Bu son patent göz önüne alındığında, bu tuhaf yeni cihazın tam olarak ne olabileceği ve Nintendo’nun gelecekteki donanım planlarına nasıl uyacağı konusunda spekülasyonlar ortaya çıkıyor. Pek çok Nintendo patentinin asla tüketici ürünü haline gelmediğini, ancak bazılarının da öyle olduğunu belirtmek gerekir.
Son Nintendo patenti 3DS’ye çok benziyor ancak cihaz ikiye bölünebiliyor. İki ayrı yarı birbiriyle kablosuz olarak iletişim kurarak iki oyuncunun aynı cihazda birlikte oynamasına olanak tanıyor. Bağlandığında iki yarım, DS veya 3DS gibi birlikte oynar. İlginç bir şekilde, konsolun dışında oyuncuların el cihazı kapalıyken bile etkileşime girmesine olanak tanıyan bir dokunmatik ekran da bulunuyor.
Cihaz gün ışığına çıkarsa, bir ton temel DS oyununun Nintendo Switch Online kütüphanesine getirilmesine hizmet edebilir . Yine belirtmek isteriz ki Nintendo patentleri bu ürünlerin mağaza raflarına geleceğini garanti etmez. Büyük şirketler potansiyel ürünlerini korumak için sürekli patent başvurusunda bulunurlar. Bu kesinlikle Nintendo’nun belirli bir kapasitede üzerinde çalıştığı bir şey, ancak satın alınabilecek somut bir ürün olarak gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz bilinmiyor.
Ayrıca ilginç olan, cihazın yalnızca elde taşınır bir cihaz gibi görünmesidir. Switch ile Nintendo, donanımın hibrit doğası göz önüne alındığında hem el tipi hem de ev konsolu pazarlarını birleştirdi. Hayranların halefi hakkında bildiği birkaç şeyden biri, Nintendo’nun Switch 2’ye sorunsuz bir geçiş için Nintendo Hesaplarını kullanmayı planlamasıdır . Bu anlayışla Switch’in devamının mevcut yinelemeden çok fazla farklı olması pek mümkün görünmüyor. Hibrit modelin başarısından Nintendo’nun vazgeçmesinin zor olabileceğinden bahsetmiyorum bile.
Bununla birlikte Nintendo beklentileri altüst etmeyi seviyor. Daha doğrusu, Japon şirketi yeniliğe büyük önem veriyor ve genellikle alışılmışın dışında düşünmeyi kullanıyor. Bu nedenle, Nintendo’nun bundan sonra ne yapacağını tahmin etmek imkansız ; bu da 3DS’den ilham alan çıkarılabilir bir cihazın piyasaya sunabileceği diğer herhangi bir cihaz kadar olası görünmesini sağlıyor.